Талантът му не познава граници – актьор, музикант, продуцент, водещ. Александър

...
Талантът му не познава граници – актьор, музикант, продуцент, водещ. Александър
Коментари Харесай

Александър Сано в „Главната роля“: Да, аз и Нели чакаме внуче, всеки ден се събуждам с огромна усмивка

Талантът му не познава граници – артист, музикант, продуцент, водещ. Александър Сано е роден през 1977 година в Асеновград.

В гените му се преплитат български, арменски, френски и италиански корени. От дребен надареният артист пее в хор и учи класическа китара.

След като приключва първи клас, фамилията му се реалокира в Русе – родния град на татко му. Там приключва колеж по мода и облекло. Като студент се изправя на кръстопът – следва две години политология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, само че любовта му към театъра надвива и приключва НАТФИЗ. Става всеобщо известен с функциите си в киното и малкия екран.

През 2004 година влиза в облика на Среброто от именитата група „ Братя Мангасариян “, за които написа и музика. Доказателство за любовта на публиката са множеството му извоювани награди, измежду които и " Златна бленда ".

Снимка: bTV

„ Наскоро на другари разказвах история. Като имаха спор имаха навика да го разискват на арменски. Спомням си като съм бил 9-годишен, татко ми, Светла му памет, ми го е разказвал по-късно. Отишъл съм и съм му споделил – „ Не си прав в това, което сподели на баба ми “. Тогава са разбрали, че съм почнал да пипвам някакви неща на арменски и смениха на френски. Сега нито единия език знам, нито другия “, сподели в „ 120 минути “ Александър Сано.

„ Живот и здраве, дядо ми ще стане на 91 години. Това са едни хора от друга раса и време. Там ги разделят на индигови, кристални. Той е от времето, въпреки претърпял Втората международна война, когато то е минавало по-бавно. Щастливи хора са. Оценяват щастието “, добави той.

„ На първо място се веселя на здраве. Радвам се на това второ семейство, което човек основава, обкръжавайки се от хора, които той избира и другари. В това семейство влизат Мартин Макариев, Луиза Григорова, Андрей Андреев и други съидейници в специалността. С Луиза преди 9 месеца взехме решение да продуцираме спектакъл и направихме две представления. Второто е моноспектакъл на Весела Бабинова. Тя получи „ Икар “ за основна женска роля. Ние получихме премия на публиката за най-хубаво зрелище. Утре отиваме в Пловдив. За първи път представлението „ Пистолет в торнадо “ ще се играе отвън София. Това са неща, които ме радват, тъй като ми дават смисъл. И съм признателен на тези извънредно надарени хора, че сме едно дружно и са ме позволили в кръга си “, акцентира Сано.

„ Бойно поле за деяние “ е мотото, под което протече церемонията

„ Не мога да взема решение каква ми е позицията за премиите. Затова не споделям нищо, с цел да не обидя някого. Ето с Пулеви – разбирам. За Григор Димитров – разбирам. Това е спорт и там ясно. В изкуството е доста субективно. Когато е премия на публиката, това е едно от най-ценните неща. Това е най-обективният субективизъм. Наградите са хубаво нещо, тъй като маркират някакво достижение в изкуството, което би трябвало да стане значима част от живота на българина. Скоро се върнах от Пловдив. Беше ми 13 посещение. Обаждат ми се шефове или учители да вървя в учебните заведения за мотивационни срещи. Това е едно от нещата, които описвам на децата. Обяснявам им, че досегът с изкуство ми направи живота доста по-красив и стойностен.

Александър Сано ще бъде водещ и на най-новото приключенско риалити - " Островът на 100-те гривни " по bTV.

„ Това е нов формат. Само в Австралия го има. Той е взел най-хубавото от Survivor и други игри. Този формат няма да разчита най-много на физическа мощ и подготовка, тъй като ще има и доста логичност. Аз по тази причина одобрих – ще бъде премеждие. Няколко пъти отказвах излъчвания, само че това нещо дава отговор на авантюристичния ми дух, а форматът е най-хубавото нещо от сходен жанр. Чакам да видя тези 30 участници, които ще са там “, акцентира той.

Снимка: bTV

„ Следващото най-голямо премеждие, за което съм доста благополучен, че ми се случва на тази нежна възраст, е, че като се върна от това премеждие се надявам да прегърна живо и крепко внуче. Да, аз и Нели чакаме внуче. Всеки ден се разсънвам с голяма усмивка. Визуализирам си някакви неща, че ще имаме момиченце. Много е хубаво “, показа Александър Сано.

„ Ами, съгласно мен по този начин би трябвало да наподобяват дядовците. Тези, които не наподобяват по този начин, да се замислят “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР